FotoSan 630

547.097 Ft

Partnercégünk, a dán CMS Dental Aps egy egyedülálló termékkel, az úgynevezett FotoSan 630 lámpa a fényaktivált fertőtlenítés elvével hódít a fogászati piacon. Ezáltal a FotoSan 630 a legkorszerűbb és legalaposabb kezelési lehetőségeket biztosítja, mindezt mellékhatások nélkül.

Miről is van itt szó?

Röviden összefoglalva, a kezelésnek egy speciális antimikrobiális (baktérium, vírus, gomba) hatása van, minden egyéb kockázat és mellékhatás nélkül. Ezáltal a Fotosan 630 lámpával történő kezelés potenciálisan a leghatékonyabb és legfontosabb részévé vált az SRP-nek a periodontitis és a periimplantitis kezelése során. Az SRP – (Scaling and root planning), más néven a hagyományos parodontális terápia, vagy mély tisztítás.

Mire használhatja elsősorban?

 • Endodonciális fertőtlenítésre
 • Parodontális problémákra
 • Fogínygyulladásra és egyéb akut gyulladásos állapotokra
 • Periimplantitisre
 • Mélyreható fogszuvasodásra

Letöltések:

Katalógus (Angol)
Antimikrobiális fotodinamikus terápia

Kategóriák: ,

Leírás

…és a FotoSan 630 LED lámpa többi előnyéről pár szó.

Figyelembe véve azt a hatalmas előnyt, hogy mennyire egyszerű beépíteni a kezelést a hétköznapi rutinba, akár azonnal megkezdheti a Fotosan 630 LED lámpa használatát. A csak (!) pozitiv klinikai visszajelzésekből bátran állíthatjuk, hogy a termék önmagáért beszél:

 • Nem csak a fogorvosok, hanem a higiénikusok is egyaránt használhatják
 • Azonnali hatású
 • Hatékony a mikroorganizmusok ellen
 • Hatékonysága dózisfüggő, ezáltal szabályozható
 • Nincs immunizációs hatása
 • Korlátlanul ismételheti a kezelést, hiszen nincsenek kockázatok és mellékhatások

Mit jelent mindez?

1. A fényérzékeny ágens vagy fotoszenzibilizátor a mikroorganizmusok felülétehez tapad.
Fényérzékeny ágensként a tuloidinkék festék anyagot alkalmazzuk 0,1 mg/ml-es koncentrátumban, 3 különböző viszkozitásban.

2. A gerjesztett állapotban lévő festékmolekula átadja energiáját a környezetében lévő oxigénmolekulának.
Ily módon erősen toxikus szabad gyökök keletkeznek, és bekövetkezik a baktériumsejtfal oxidatív degenerációja, ezáltal a baktériumok elpusztítása.

3. A naszcens oxigén nagyon reaktív és azonnal elpusztítja a mikrobiális sejtmembránokat és a belső struktúrákat.
A LED rendkívül hatékony, hiszen nemcsak a baktériumokat, hanem az egyéb mikroorganizmusokat (például vírusok, gombák és protozoonok) is megsemmisíti.A fényre érzékeny ágens sejtjei sokkal kevésbé hasonlítanak az emlősök sejtmembránjaihoz, és ezért ezeket nem érinti a reakció, és a gyakorlatban ezért nem látunk mellékhatásokat.A naszcens oxigén csak nagyon rövid ideig (néhány nano secundum) léteznek, és csak nagyon rövid távolságon (néhány mikron) mozognak. Ez az egyik oka annak, hogy az emberi sejtekre hatástalan, hiszen a fényérzékeny ágens csakis kizárólag akkor kezdi meg “pusztító munkáját”, ha a mikroorganizmusok sejtmembránjához tud kapcsolódni.

A Fotosan 630 LED lámpás kezelés előnyeiről bővebben:

1. Azonnali hatás és eredmény

„Másnapra már sokkal jobban fogja magát érezni!” – ez a parafrázis hangzik el oly sokszor a rendelőkben. Mi lenne ha a „másnap” helyett „pár perc”-et tudna teljes bizonysággal mondani páciensének?
Csupán képzelje el, hogy fogadja a páciensét, akinek akut fertőzése van, feltehetőleg perikoronitis. Megkezdi a perikoronitis pár perces kezelését a FotoSan 630 lámpával és a páciens távozásakor már nem mutat semmilyen fertőzésre utaló tünetet sem.
Másik esetben hazaküldte volna a beteget, vagy nagy valószínűséggel úgy dönt, hogy azonnal eltávolítja a moláris fogat. Hogyan történhetett mindez?
A LED fény hatására pillanatnyi kémiai folyamatok zajlanak le a másodperc töredéke alatt, hiszen a fény tulajdonképpen katalizátoraként szolgál az ágensnek.

2. Az összes mikroorganizmus ellen hatékony.

El tudja képzelni, hogy létezik olyan eszköz, amellyel elpusztíthatja az ÖSSZES mikroorganizmust?
Az „ÖSSZES” szó nem csupán néhány baktériumot takar, hanem mindegyiket, illetve nem csupán a baktériumokat, hanem a vírusokat és a gombákat egyaránt.
A FotoSan 630 LED lámpa egy olyan csírátlanító készülék, amelynek egyetlen korlátja az, hogy csak ott képes az ÖSSZES mikroorganizmust elpusztítani, ahová eljuttatta a fényérzékeny folyadékot. A csírátlanítás csakis abban az esetben lesz tökéletes, ha az ágens eljut a megcélzott mikroorganizmusokhoz, illetve ha a LED fény katalizálja az ágenst, ezzel beindítva a folyamatot.

3. Hatékonysága dózisfüggő, ezáltal szabályozható.

A gyógyszerek dózisfüggő készítmények, így a történet esetünkben is ugyanez, csupán a szövegkörnyezet más.
Tudjuk, hogy nem mindegyik mikroorganizmus viselkedik egyformán a LED-es kezelésre, így fontos betartani a dózisok adagolását a tökéletes és biztonságos kezelés érdekében. Egyszerűen: a dózis mennyisége attól függ, hogy milyen vastag a mikroorganizmus külső biztonsági rendszere, azaz a sejtmembránja. Tehát, minél vastagabb a sejtmembrán, annál nagyobb dózist kell alkalmazni.

4. Nincs immunizációs hatása

Napjaink egyik legveszélyesebb fenyegetéseinek egyike a kezelés folyamán kialakuló szuperbaktériumok lehetősége. A genetikai elvek azt diktálják, hogy minél inkább megpróbáljuk antibiotikumokkal kezelni a baktériumokat, azok annál rezisztensebbé válnak a kezelésre, így felerősödik az immunizációjuk. Azonban nem kell tartanunk ettől a FotoSan esetében, hiszen a kezelés itt a másodpercek töredéke alatt zajlik le, ami nem egyenlő egy több hetes antibiotikumos kezeléssel.

5. Korlátlanul ismételheti a kezelést, hiszen nincsenek kockázatok és mellékhatások.

Ez a tulajdonság logikus magyarázata a fent említetteknek, ugyanakkor illő külön tulajdonságként megemlíteni a zéró mellékhatást is.
Hiszen, valóban választhatja a nagy dózisú antibiotikumos kezelést egy periodontitises betegnél, de mi lesz legközelebb? Szükség esetén meg szeretné ismételni ezt a módszert akár 3-6 havonta? Természetesen nem, ahogyan a LED lámpával sem szeretné!
Mégis a FotoSan lehetővé teszi, hogy szükség esetén azonnal korrigálja a problémát, illetve a kezelés előtt csupán pár percet igényel és a periodontitis tünetei megszűnnek, így a páciens továbbkezelhető. Nincsenek bejegyzett mellékhatásai a kezelésnek. Az összes hatékony kezelésnél fel van tüntetve, hogy lehetnek mellékhatások.
Itt miért nincsenek? A válasz egyértelmű: a fényérzékeny folyadék nem köt az átlagos emberi sejtekhez, de minden mikroorganizmushoz igen!
A naszcens oxigén csak nagyon rövid ideig (néhány nano secundum) léteznek, és csak nagyon rövid távolságon (néhány mikron) mozognak. Ez az egyik oka annak, hogy az emberi sejtekre hatástalan, hiszen a fényérzékeny ágens csakis kizárólag akkor kezdi meg “pusztító munkáját”, ha közvetlenül a mikroorganizmusok sejtmembránjához tud kapcsolódni.