TwinPower Turbine Midi 22W

307.775 Ft

 

Amikor a mérnöki munka és a formatervezés egymásra talál – Az új TwinPower Turbina családnál mesteri a forma és a működés szimbiózisa.

A legkorszerűbb technológia keveredik a praktikus és felhasználó-barát kezeléssel, ezáltal a TwinPower Turbina felszereltségével minden klinikai esetben biztosítja Önnek az első osztályú műszerhasználatot.

Letöltések:

Katalógus
Karbantartási útmutató

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Leírás

A Morita TwinPower Turbina előnyei

Gyors stop rendszer

Gyors fékrendszer – 2 mp-en belüli stop a kezelés biztonsága érdekében. A gyors fékrendszer mindegyik nagyteljesítményű, golyóscsapágyas turbinánál kihívást jelent. A TwinPower Turbinák 2 mp-en belüli megállását a beépített speciális fékezőgyűrűk teszik lehetővé, melyek kopásálló anyagból készülnek. A hagyományos turbináknál a fékrendszer azért jelent nagy kihívást, mert a leállítás után a rotor a tehetetlenség törvénye miatt tovább folytatja forgását, ráadásul a levegőellátás megszűnésével nő a turbina levegőigénye, ami a legtöbb esetben visszaszívást okoz.

Egyedülálló duplasoros rotortechnológia: A forma és a működés koncepciója

TwinPower Rotor – A duplasoros rotor 40 lapátot hajt meg, míg a hagyományos turbinák 8-12 lapáttal dolgoznak. Működése roppant egyszerű: a turbina szárán keresztül a levegő rávezetődik az első sor rotorra, majd az elvezető lapátok az alsó sorra préselik át a levegőt, ezzel kétszer is felhasználva azt.

Használat közben sem veszít teljesítményéből – Konstans nyomaték bármikor

A meghajtott levegő az első rotor sorra vezetődik, majd az elszívott levegő a nyomás hatására a második rotor sorra préselődik át. Ezáltal a készülék működése sokkal hatékonyabb, a nyomaték állandó és a fordulatszám is szabályozott (még alultermelésnél is).

Rendkívül erős – A TwinPower Turbina egyedülálló duplasoros rotor technológiájának köszönhetően a TwinPower család turbinái rendkívül erősek, mondhatni, hogy világszínvonalon dobogósak a 25 W teljesítményükkel. A TwinPower 4HEX az apró turbinafej ellenére is 22 W-ot produkál.

Fokozott precizitás a nagy nyomaték ellenére

A TwinPower Turbina egyedülálló duplasoros rotor technológiája lehetővé teszi a folyamatos nyomatékot és a pontosabb stabilitást, még nagy terhelés esetén is. Ez az egyenletes erő biztosítja a tökéletesen precíz és biztonságos kezelést.

Egyszerű rotorcsere

A TwinPower Turbina rotorját egy babszem nagyságú kapszula alkotja, ezáltal rendkívül egyszerű és gyors a cseréje.

Zéró visszaszívás – nincs felülfertőzés, így időt is spórolhat

Az átlagos turbinák az extra gyors fékrendszer hiányában leállításukkor a tehetetlenség törvénye miatt még tovább forognak, és ez a folyamat visszaszívja a szájüregben található baktériumokat, fertőzéseket. Így minden páciens után kötelező a sterilizálás és az autokláv használata, ami időt igényel.

Morita azonban kiküszöbölte ezt a problémát és egy új szabadalommal állt elő: a Turbina kuplungjában golyós szelep található, amely a kábel teljes hosszában visszarántja a fertőzést.

Így például, a fog amalgám pora (gyémánt keménységű részecskék) nem kerül be a csapágyakhoz, ezáltal nem koptatja azokat és nem kerül sor a rotor cseréjére.

Kerámia csapágy

A hagyományos golyóscsapágyakhoz képest a Morita Turbinában 40%-kal könnyebb, de 3-szor keményebb golyóscsapágy található. Ezzel magyarázható a Turbina tartóssága a sterilizációs folyamatok közben, továbbá a csendes működés és a vibrálás nélküli, sima forgás.

Sugaras levegőelvezetés

Egyedülálló és új szabadalom ez is: a levegő oldalirányban távozik a készülékből, ezzel csökkentve az esetleges érzékenységet. A különböző nagyteljesítményű turbináknál a hideg levegő közvetlenül a preparált felszínre vezetődik, ami érzékenységet okozhat a páciensnél.

Extra halk működés- Pihentető a füleknek

A fejlett áramlás-technológiával rendelkező TwinPower Turbina csökkentett zajjal működik. Míg a konvencionális turbinák 6-7 kHz hangmagasságban működnek, addig a TwinPower Turbinák működési zaja elenyésző, ezzel is megkönnyítve akár az egész napos kezelést.

Választható csatlakozással (Morita, Kavo, Sirona, W&H, NSK)

2 év Morita garancia

Kiegyensúlyozott Turbina – Ahol az ergonómia találkozik a formatervezéssel

A Morita egyedi tervezésével, a TwinPower Turbinában valósult meg a hatékonyság és a kezelő kényelmének tökéletes összhangja. Könnyű, összetett, kényelmes, és rendkívül funkcionális kézidarab. Egy szóval: tökéletes.

Roppant kényelmes intenzív használat során is

A TwinPower kompakt és pehelykönnyű formája miatt elképesztően kényelmes a kezelés még hosszabb idő után is.  A mindössze 51 g nehézségű kézidarab (függ a kuplung típusától) leveszi a terhelést a csuklóról és az ujjakról. A TwinPower Turbina formája így kényszeríti kényelmi állapotba használóját.

Ideális dőlésszög

A Turbina praktikus 15o-os dőlésszöge lehetővé teszi a manőverezést a szájüregben és biztosítja a kényes területekhez a hozzáférhetőséget. Mi több, a dőlésszög összehangolt a turbina tengelyével és a fog gyökerével.

Új markolati design

A TwinPower 4H turbinasorozat új markolati designja 30%-kal jobban áll ellen a sokszoros autokláv és sterilizáció okozta felületi kopásnak. Ezáltal hosszú távon megőrzi markolati formáját, hogy a kéz továbbra is „pihenhessen” munka közben.