Estelite Bulk Fill Flow PLT

33.151 Ft

ESTELITE BULK FILL Flow egy alacsony viszkozitású, fényre kötő, radiopaque kompozit. Alacsony feszültséget hoz létre, ami 4mm rétegvastagságot tesz lehetővé, lezáró réteg használata nélkül.

Letöltések:

Katalógus
Biztonsági adatlap

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Leírás

Milyen előnyei vannak az ESTELITE BULK FILL Flownak?

ESTELITE BULK FILL Flow folyékony kompozit, amelyet 4mm vastag rétegekben használhat, fedőréteg nem szükséges.

ESTELITE BULK FILL Flow Radical-Amp Photo-polimerizációs iniciátor technológiaát (RAP technológia) alkalmaz, így rövidül a polimerizációs idő, a megfelelő munkaidő megtartása mellett.

ESTELITE BULK FILL Flow könnyen polírozhatóés magasfényesség érhető el.

ESTELITE BULK FILL Flow magas esztétikumú, mivel jól illeszkedik a környező fogakhoz és tartós polírozottságot biztosít.

ESTELITE BULK FILL Flow kis zsugorodású, jól adaptálódik az üreghez, nagy kopásállósággal rendelkezik, és kevésbé koptatja az antagonista fogakat.

 

Milyen kiszerelésben kapható?

ESTELITE BULK FILL Flow Kapszulás és fecskendős kiszerelésben kapható. Minden darab tartalmaz egy fogszínkártyát, valamint használati utasítást. A fecskendőhöz jár 10 db adagolófej.

 

Mik az ESTELITE BULK FILL Flow indikációi?

  • Direkt anterior és posterior restaurációk
  • Cavity lining, kavitások alábélelése
  • a kavitás alámenős részeinek kiblokkolása indirekt restauráció előtt
  • porcelán/kompozit javítása

 

Mennyi a polimerizációs ideje a ESTELITE BULK FILL Flownak?

Az ajánlott megvilágítási idő Halogén vagy LED lámpával (Fény intenzitás: 800mW/cm2 vagy több, hullámhossz: 400-500nm) 10 másodperc. Fontos hogy mindig ellenőrizzük a lámpánkat.

 

Megbízható ennyi kezelési idő?

Az ESTELITE BULK FILL Flowban a Radical- Amplified Photo-polimerization iniciator technológiát (RAP- technológia) alkalmazzák. Az RAP fotoiniciátor hozzáadásával nagy számú szabad végződés alakul ki, ezáltal a polimerizációs ráta rövid idő alatt növekszik. Ezen kívül az ESTELITE BULK FILL Flow a polimerizációt megelőzően szemi-transzparens, ami biztosítja a fény mélyebb rétegekbe történő penetrációját, ezáltal nagyobb polimerizációs mélységet.

 

Lerövidíthetem a megvilágítás idejét, ha nagy teljesítményű (≧1500mW/cm2) lámpát használok?

Legalább 6 mp megvilágítás szükséges még a nagy teljesítményű lámpával is. A teljes polimerizáció érdekében javasoljuk, hogy minden esetben polimerizálja 10 mp ig az ESTELITE BULK FILL Flow-t

Hány féle árnyalatban kapható az ESTELITE BULK FILL Flow?

5 árnyalatban kapható. A1, A2, A3, B1 és U shade.

 

Mi az a U shade?

U shade, mint universal shade. Ez tartalmaz legkevésbé pigmenteket az 5 élérhető árnyalat közül.

 

Mekkora az ESTELITE BULK FILL Flow polimerizációs mélysége?

Az ajánlott mélység 4mm. Minden esetben ellenőrizze lámpáját és első használat előtt olvassa el az anyag használati utasítását (IFU).

 

Mekkora a töltőanyagtartalma az ESTELITE BULK FILL Flow-nak?

ESTELITE BULK FILL Flow 70 tömeg%-ban (56 térfogat%) tartalmaz szférikus szilika-cirkónia töltőanyagot és kompozit töltőanyagot.

 

Mekkora a zsugorodási stressz és a lineáris zsugorodása a ESTELITE BULK FILL Flow-nak?

A zsugorodási stressz 4mm mélységnél 0.64MPa. A lineáris zsugorodása 2.1%. Mindkét érték a kereskedelmi forgalomban kapható Bulk Fill anyagok közül a legkevesebb.

 

Melyik típusú bond rendszer használható az ESTELITE BULK FILL Flow-val?

Javasoljuk, hogy használjon fényre kötő bond rendszert az ESTELITE BULK FILL Flow- hoz, mint a Bond Force, hiszen más típusú bond rendszerek, mint például az önkötő vagy duál kötésű bond rendszerek nem biztosítanak hatékony tapadást a fényre kötő kompozit ok használata esetén. Ha mégis ilyen típusú bond rendszert kíván alkalmazni, abban az esetben ellenőrizze, hogy kompatibilis-e a fényre kötő kompozit anyagokkal.

 

Hogyan alkalmazható az ESTELITE BULK FILL Flow?

ESTELITE BULK FILL Flow behelyezhető közvetlenül a kavitásba, akár a fecskendőből akár a kapszulából, minden felsorolt indikácó esetében. Eszközök segítségével is behelyezhető. A rétegvastagság NE haladja meg egyszerre a 4mm es rétegvastagságot.

 

Szükséges-e lezáró réteget felvinnünk az ESTELITE BULK FILL Flow-nál?

Nem szükséges fedőréteg. Az ESTELITE BULK FILL Flow esztétikai hatása és fizikíi tulajdonságai az univerzális kompozitokhoz hasonló.

 

Hogyan használható az ESTELITE BULK FILL Flow III. és IV. osztályú kavitások helyreállítására?

Az ESTELITE BULK FILL Flow szemi-transzlucens színekben elérhető. Emiatt III. vagy IV. osztályú kavitásokban alkalmazva a polimerizációt követően sötétnek tűnhet. Használata olyan II. és IV. osztályú kavitásokban javasolt, ahol az opacitás nem kiemelt fontosságú.

 

Az ESTELITE BULK FILL Flow radioopak?

Igen, ESTELITE BULK FILL Flow radioopak. Röntgenárnyéka majdnem egyforma az Estelite Flow Quick-el.

 

Az ESTELITE BULK FILL Flow nano kompozit?

ESTELITE BULK FILL Flow technikailag egy „supra-nano” kompozit. Az ESTELITE BULK FILL Flow töltőanyag részecskéi 200nm (nanométer) méretűek, ami nagyobb mint egy nano-részecske, de a mikrofill kompozitoknál kisebb. Az ESTELITE BULK FILL Flow fizikai tulajdonságai kiválóak, könnyen polírozható és tartós fényességet biztosit.

 

Mennyire folyékony az ESTELITE BULK FILL Flow?

ESTELITE BULK FILL Flow egy alacsony viszkozitású anyag, mint az Estelite Flow Quick High Flow. A folyékonysága miatt jól adaptálódik a kavitás falaihoz..

 

Mi a különbség az ESTELITE BULK FILL Flow és EFQ / EFQ-HF között?

ESTELITE BULK FILL Flow egy folyékony kompozit, amely közvetlen tölthető a mély kavitásba (≦4mm) egyetlen lépésben, míg az EFQ/EFQ-HF esetében több réteg használata szükséges.

 

Milyen polírozó készletet használjak az ESTELITE BULK FILL Flow-hoz?

Bármelyik polírozóval remekül működik az ESTELITE BULK FILL Flow, csak ne feledje, hogy ne használja azt túl nagy nyomással.

 

Hogyan tároljuk az ESTELITE BULK FILL Flow-t?

Az ajánlott tárolási hőmérséklet 0 – 25°C (32 – 77°F).

A Tokuyama termékek leírása magyarul az ezen a linken érhető el.