Shield Force Plus Kit

38.273 Ft

A TOKUYAMA® SHIELD FORCE PLUS egy egykomponensű, egyszeri felvitelt igénylő, fényre kötő dentintubulus záró anyag a hiperérzékeny dentin kezelésére. A TOKUYAMA® SHIELD FORCE PLUS hatékonyan infiltrálja és zárja a megnyílt tubulusokat, ezzel megakadályozva az érzékenységet okozó folyadékáramlást. A vékony, mégis tartós ellenálló réteg segít megelőzni az abrázió és erózió okozta fognyaki dentin vesztést.

Shield Force Plus tulajdonságai:

  • Tartós védőréteg képzése a dentintubulusokon, a külső stimulációk kizárására
  • Gyors, mégis hatékony kezelése a dentin érzékenységnek
  • Kiváló védelem a preparált fogaknak Hatékonyan infiltrálja és zárja a megnyílt dentintubulusokat, ezzel megakadályozva az érzékenységet okozó folyadékáramlást.
  • Az ellenálló réteg segít megelőzni az abrázió és erózió okozta fognyaki dentin vesztést.
  • Egyszerű használat: egyszeri applikáció, öblítés és dörzsölés nélkül, akárcsak a bond alkalmazásánál

Letöltések:

Katalógus
Biztonsági adatlap
Termékleírás
Használati útmutató

Leírás

A dentin hiperérzékenység már hosszú idők óta ismert, egyre gyakrabban felbukkanó fájdalom a fogászatban. Egyes kutatások azt mutatják, hogy a fogászati páciensek mintegy 15-20%-nál állandó problémát jelent ez a jelenség.

Mit is jelent egészen pontosan a dentin hiperérzékenység?

A hidrodinamikai elmélet szerint olyan 10 másodpercnél rövidebb, ideiglenes fájdalom, amelyet termikus (általában 20 °C alatti hideg hőmérséklet), száraz, tapintható, ozmotikus, vagy kémiai stimulációt idéz elő a dentinen.

A dentini érzékenység mechanizmusa

A dentini stimuláció hatására folyadékáramlás indul meg a dentintubulusokban, amely a szabad idegvégződésekre hatva okoz fájdalmat.

A Tokuyama Dental Corporation sokféle anyagot és módszert tesztelt a dentini érzékenység megszüntetésére, végül mégis a dentintubulusok elzárásában találták meg a megoldást.

Eközben kifejlesztésre és bemutatásra került a Tokuyama Bond Force is, amely egy hetedik generációs, egy komponensű, önsavazó, fluorid leadó bond anyag az SR Monomer technológiát alkalmazva.

Az SR Monomer összetevő a fog legalsó rétegeibe hatolva az apatittal és a kalciummal 3D-s térhálós szerkezetet alakít ki. Így a 3D SR Monomer szabadalom segítségével a kémiailag erős szerkezet lehetővé teszi, hogy a termék a felületet egyenletesen, hajszálvékonyan, mégis nagy erővel vonja be.

A Shield Force Plus dupla pajzsos védelme- Fájdalomcsillapítás először, tartós védelem másodszor.

Az első applikálásnál a Tokuyama Shield Force Plus 3D SR Monomerjei reakcióba lépnek a fog összetevőivel és bevonja a felületet, illetve a dentintubulusokat.

Ha a levegőárammal eltávolítjuk az oldószert és a vizet, vékony filmréteg alakul ki (kb. 10 μm, a tubulusokban 50 μm), így a kezelés hatása, tehát a fájdalomcsillapítás elkezdődik.

Fény hatására ez a vékony réteg megszilárdul, így hosszú távon távol tartja a szennyeződéseket, a baktériumokat, és a hideg-meleg stimuláció okozta fájdalmat.

A Tokuyama Shield Force Plus így nyújt dupla védelmet: először csillapítja a fájdalmat a foganyag táplálásával, majd a dentintubulusok elzárásával garantálja a tartós védelmet.

Tokuyama Shield Force Plus kiszerelések

Shield Force Plus Készlet:

  • 3 ml-es Shield Force Plus folyadék
  • Szupervékony eldobható applikátor, 25 db
  • Kicseppentő tálka

Shield Force Plus utántöltő:

  • 3 ml-es Shield Force Plus folyadék

A Tokuyama termékek leírása magyarul az ezen a linken érhető el.